Nieuws

Ook Bentley aan het verkooprecord

Gaat het vandaag alleen maar over verkooprecords? Nee, maar het scheelt niet veel. Ook Bentley sluit het eerste halfjaar van 2021 af met uitstekende resultaten.

Als het na een rampjaar als 2020 niet lukt om bizarre groeipercentages te presenteren, is er waarschijnlijk iets grondig mis met een autobouwer. Het loont dan ook de moeite om de vele als goed gepresenteerde cijfers van de laatste tijd met 2019 te vergelijken. Toch blijkt in veel gevallen dat de huidige periode ook dan uitstekend is. We kregen al eerder absolute …

Lees verder…

Rolls-Royce Ghost grondig aangepakt door Mansory

Goed nieuws voor lieden die een Rolls-Royce Ghost wat te onopvallend vinden: Mansory komt met een complete tuningkit voor de meest recente Ghost. Naast agressievere bumpers en een aangepast interieur krijgt de V12 een krachtkuurtje.

‘Bescheidenheid’ is een vies woord bij Mansory. Eerder ging het bedrijf nog opvallend subtiel te werk bij de nieuwe Ghost, maar die werkwijze laat men nu links liggen. Om te beginnen zijn de bumpers van de Ghost rondom aangepast. In de voorbumper zitten nu aan weerszijden twee stroken led-dagrijverlichting en onder de koplampen zitten extra sleuven. Aan de zijkant voegde Mansory sideskirts toe en bracht men extra sleuven aan achter het voor- en achterspatbord. De achterbumper is misschien nog wel het heftigst onder handen genomen: de grote carbon diffuser biedt plek aan vier …

Lees verder…

Kia Ceed (2009)- Facelift Friday

Even handen zien: wie kent de Kia Cerato nog? Dat dachten we al: helemaal niemand. De eerste Kia Cee’d ken je echter vermoedelijk wél, want die auto was de eerste serieuze stap van Kia in het Europese C-segment. In 2009 kreeg het model een facelift, die uitgebreider is dan het lijkt.

De Cerato was een prima auto, maar ook typisch het product van een merk dat eigenlijk nog maar net begint. Het was een auto die zich een beetje voor zichzelf leek te schamen en die het vooral moest hebben van een laag prijskaartje, al zag deze Kia er wat ons betreft nog best goed uit.
Naast de eerste Cee’d – toen nog met raadselachtig gepositioneerde apostrof – verbleekt het model echter meteen. De Cee’d van 2006 was heus geen designstatement, maar wel een veel strakkere, serieuzer ogende auto. Hij oogt ook Europeser, en dat was ook de bedoeling. Niet minder dan twee van de twee E’s in de naam staan namelijk voor ‘Europa’: het is een auto voor de European Community (CE), met een ‘European …

Lees verder…

Glickenhaus toont nieuwe SCG Boot Pickup op waterstof

Bij Scuderia Cameron Glickenhaus houden ze wel van extreme auto’s, maar onverantwoord hoeft het ook weer niet te zijn. Het bedrijf toont dan ook een tweede blik op z’n waterstof-pick-up.

Scuderia Cameron Glickenhaus, kortweg SCG, werkt aan een pick-up met een brandstofcel, pakkend Glickenhaus Zero Emission Hydrogen Fuel Cell Boot Pickup Concept genoemd. Dat wisten we al, maar nu toont oprichter James Glickenhaus een tweede ‘render’. Waar het eerdere exemplaar nog veel overeenkomsten vertoonde met de reguliere Boot (zelfs het woord ‘regulier’ lijkt hier misplaatst), is deze tweede schets duidelijk anders. De auto is meer afgerond en lijkt qua basisvorm meer op de …

Lees verder…

Tesla komt met grote software-update

Tesla rolt binnenkort softwareversie 2021.24 uit. Normaliter geen reden voor een artikel, maar in dit geval bevat de update wel heel veel nieuws.

Software-updates zijn voor Tesla-rijders natuurlijk doornormaal. Meestal gaat het om kleine wijzigingen of bug-fixes, maar af en toe is er noemenswaardig nieuws. Dat is binnenkort het geval, als versie 2021.24 zich meester maakt van de wereldwijde Tesla-populatie.
Het doorgaans goed geïnformeerde Electrek meldt dat de auto’s onder meer een Car Wash Mode wordt toegevoegd. Met een tik op het scherm worden dan alle ramen gesloten, wordt de laadpoort vergrendeld, gaan de parkeersensoren uit en wordt voorkomen dat de auto zichzelf automatisch in ‘P’ schakelt. Een vergelijkbare functie kennen we al wel van Mercedes, maar voor Tesla is dit handigheidje nieuw.
Ook wordt het mogelijk om de …

Lees verder…

Hyundai’s nieuwe SUV heeft high-tech interieur

De traditionele MPV is in Europa op sterven na dood, maar in China heeft de consument nog wel honger naar dergelijke praktische ruimtereuzen. Hyundai heeft voor de Chinese markt de Custo in het vat zitten, een auto waar het merk stapsgewijs meer beeldmateriaal van vrijgeeft. Vandaag belicht Hyundai het binnenste van z’n extravagant vormgegeven MPV.

Al in april dit jaar konden we je de eerste foto’s van de Hyundai Custo laten zien, een door het Chinese samenwerkingsverband Beijing-Hyundai ontwikkelde MPV waar Hyundai onlangs zelf de eerste teaserplaten van vrijgaf. De onthulling van de Custo lijkt aanstaande, daar Hyundai kort na het tonen van de schimmige opwarmfoto’s nu het interieur van de 4,95 meter lange MPV belicht.
De Custo krijgt niet alleen een vrij expressief exterieur, maar ook een met enige fantasie vormgegeven interieur waar Hyundai net als bij de …

Lees verder…

Renault beleeft moeizaam herstel door tekorten

Renault krabbelt nog enigszins moeizaam op uit de coronacrisis. Het Franse concern verwacht dit jaar door onder meer het chiptekort 200.000 minder auto’s te kunnen produceren dan het eigenlijk zou willen. Het aantal verkochte auto’s steeg in de eerste zes maanden ten opzichte van vorig jaar, maar is nog niet op het niveau van 2019.

De totale verkoop van Renault ligt met ruim 1,4 miljoen auto’s in de eerste helft van het jaar nog meer dan 24 procent onder het niveau van 2019. Wel ziet Renault een stijging van 19 procent ten opzichte van 2020, toen de gehele auto-industrie werd geplaagd door de uitbraak van het coronavirus. Opvallend genoeg maakten vooral Lada en Dacia een sterke groei door: de verkopen van die merken namen respectievelijk met ruim 41 procent en een kleine 25 procent toe op jaarbasis.
In de eerste helft van het jaar kwam ruim €23 miljard aan omzet binnen bij Renault, tegen dik €18 miljard in dezelfde periode vorig jaar. Ook maakte Renault nu weer winst: €368 miljoen. Een stuk beter dan het …

Lees verder…

Verkopen Mazda weer op niveau van voor pandemie

Net als nagenoeg elke autofabrikant biedt Mazda een inkijkje in z’n bedrijfstechnische resultaten. Het merk heeft z’n verkopen de afgelopen periode natuurlijk stevig zien toenemen ten opzichte van crisisjaar 2020, en dat levert natuurlijk opvallend positieve groeicijfers op. Interessant is echter dat Mazda z’n verkopen weer op het niveau heeft van vóór de pandemie die in 2020 als een dikke donkere deken op de wereld neerdaalde.

Als gevolg van de coronapandemie zag Mazda z’n wereldwijde verkoopcijfers vorig jaar tussen 1 april en 30 juni met ruim dertig procent dalen ten opzichte van 2019 van 353.000 tot 244.000 auto’s. In Europa daalden de verkopen in in 2020 zelfs met 58 procent tot 28.000 stuks. Nu de gevolgen van de corona-pandemie steeds kleiner worden is het niet gek dat Mazda in de periode 1 april tot en met 30 juni een flinke groei noteert ten opzichte van 2020. In Europa verkocht Mazda namelijk 55.000 nieuwe personenauto’s, 97 procent meer dan in diezelfde periode vorig jaar. Wereldwijd verkocht Mazda tussen april en juni 353.000 nieuwe personenauto’s. Inderdaad, exact net zoveel als in het 2019, het jaar …

Lees verder…

Audi boekt verkooprecord in eerste halfjaar 2021

Audi sluit de eerste helft van 2021 goed af. Wat heet: het merk boekte zelfs een absoluut verkooprecord!

In totaal leverde Audi 981.681 auto’s af in de eerste helft van 2021. Daarmee was het afgelopen halfjaar het beste in de historie van het merk, melden de Duitsers. Dat lijkt bijzonder in de herstelperiode van de corona-ellende én temidden van een wereldwijd chiptekort. Toch zien we het de laatste tijd vaker, onder meer bij BMW en Mercedes (Q1) en recenter bij Toyota.
Het verkooprecord behelst niet alleen het eerste halfjaar, maar met 518.853 stuks ook zeker het laatste kwartaal. Audi verkocht

Lees verder…

Prijzen Audi RS3 Sportback en Limousine bekend

De inkt van de brochures van de Audi RS3 Sportback en RS3 Limousine is nog amper droog of de prijslijsten van de heftige A3’s liggen al op tafel. De 400 pk sterke spierbundels zijn per direct te bestellen en staat in de herfst van dit jaar bij de dealers.

In een wereld waarin achtcilinders worden vervangen door viercilinders, viercilinders door driecilinders en sportieve topversies meer dan eens bij worden gestaan door elektrohulp is de nieuwe Audi RS3 wellicht een verademing te noemen. Net als de vorige generaties RS3 hebben de nieuwe RS3 Sportback en RS3 Limousine namelijk gewoon weer een 2.5 TFSI onder de kap. Een vijfcilinder dus en direct een machtig 400 pk en 500 Nm sterk exemplaar. Wie wel in de markt is voor een Audi RS3 Sportback, moet €92.607 meebrengen naar de lokale Audi-dealer. Voor de RS3 Limousine ben je minimaal €93.255 kwijt.
Audi A3
Dat zijn bepaald geen kinderachtige bedragen, maar helaas is dat in het segment van de …

Lees verder…