Audi Q6 gaat achter de Q4 aan

Het mag geen verrassing heten, maar de Audi Q6 e-tron wordt een behoorlijk bekend ogende SUV. Zoals op eerdere foto’s al te zien was en dankzij deze nieuwe foto’s nog duidelijker wordt, wordt het echt een grote Q4 e-tron met hier en daar wat andere ontwerpdetails. Zo zien we nu bijvoorbeeld de voorbumper wat beter en die is anders ingedeeld, met een naar boven taps toelopende luchtinlaat onderin de bumper en net even wat andere inzetstukken op de hoeken. Ook krijgt de Q6 e-tron, die (zoals je in de kop van dit artikel al ziet) waarschijnlijk het gros van zijn bestaan simpelweg als Q6 zal doorbrengen, net even wat scherper gevormde lichtunits dan zijn kleinere broer.
Onderhuids is de Audi Q6 echter een volledig ander verhaal. Hij staat immers op het PPE-platform, waar de Q4 op de MEB-basis troont. Het PPE-platform, waar onder meer ook de volledig elektrische Porsche Macan op verschijnt, maakt onder meer hogere laadsnelheden mogelijk dan we momenteel kennen van de Volkswagen Group, dus dat belooft wat. De elektrische Audi Q6 (niet te verwarren met deze Audi Q6) wordt waarschijnlijk nog dit jaar gepresenteerd, maar verwachten we pas volgend jaar op de markt.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Generated by Feedzy