Nieuwe betaalbare elektrische auto uit Marokko op komst

Het nieuwe voluit Atlas E-Mobility Group geheten Atlas is een Engels-Marokkaans bedrijf dat zichzelf de missie heeft gegeven om met de eerste in Afrika ontworpen en ontwikkelde elektrische auto te komen. Het bedrijf, waarvan het hoofdkantoor in Londen is gevestigd, gaat ‘Engels vakmanschap en baanbrekende Marokkaanse technologie’ combineren ten einde een betaalbare elektrische auto op de markt te brengen. Reken op een model zonder al te veel poespas.
De eerste elektrische auto van Atlas krijgt een ontwerp dat is geïnspireerd op ‘Marokkaans design’ en komt in 2026 op de markt in Europa, het Midden-Oosten en Afrika. Volgens Atlas-CEO Mohammed Yehya is Atlas van mening dat Afrika “[…] in de EV-transitie wordt genegeerd door bedrijven”. Atlas moet naar eigen zeggen helpen met in Afrika het beëindigen van vervoer dat van fossiele brandstoffen afhankelijk is. Atlas gaat niet alleen EV’s produceren, maar wil samen met niet nader toegelichte partners onder meer ook laadnetwerken optuigen.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Generated by Feedzy