Honda vanaf 2026 motorleverancier voor Aston Martin

Jarenlang leverde Honda de aandrijflijnen die de F1-auto’s van Red Bull Racing en AlphaTauri voortstuwde. Honda blijft dat (zij het iets meer op de achtergrond) doen tot en met het F1-seizoen van 2025, daarna gaat Ford samen met Red Bull Powertrains werken aan de krachtbronnen voor de twee Red Bull-teams. Honda wil echter maar wat graag in de koningsklasse van de autosport actief blijven en heeft een nieuwe partner gevonden: Aston Martin.
Vanaf 2026 levert Honda aandrijflijnen voor het voluit Aston Martin Aramco Cognizant Formula One Team geheten F1-team waar Fernando Alonso momenteel indruk maakt. Momenteel gebruikt Aston Martin in de Formule 1 nog aandrijflijnen van Mercedes-AMG.
Vanaf het F1-seizoen van 2026 zijn er nieuwe FIA-reglementen van kracht die min of meer dicteren dat 50 procent van de kracht van de aandrijflijn uit een elektromotor moet komen. De overige 50 procent mag nog uit een verbrandingsmotor afkomstig zijn. Maar er is meer. Het Energy Recovery System (ERS) levert straks tot driemaal zoveel vermogen. Honda heeft dus behoorlijk wat te ontwikkelen.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Generated by Feedzy