Groter elektrisch bereik voor 'Londense taxi' LEVC TX

In 2017 schoof LEVC – inmiddels een van de vele merken van het Chinese Geely – de TX naar voren. De TX geldt als moderne interpretatie van de bekende Londense taxi’s van weleer, maar heeft in tegenstelling tot zijn directe voorganger geen dieselmotor onder de kap. In plaats daarvan is de LEVX TX een plug-in hybride, evenals de later verschenen bestelauto VN5.  Beide modellen krijgen nu een verbeterde plug-in hybride aandrijflijn.
De LEVC TX en VN5 hadden voorheen een 31 kWh accupakket. Die maakt plaats voor een 34,6 kWh groot exemplaar. Op enkel elektrokracht komen de twee nu tot 126 in plaats van 103 kilometer ver. Net als voorheen hebben de TX en VN5 een geblazen 1.5 driecilinder van Volvo die als range-extender fungeert.
LEVC heeft overigens op puur EV-vlak grote plannen. Daarover lees je hier meer.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Generated by Feedzy