Opel Corsa vernieuwd: Vizor-neus en grotere accu

Highlights

Nieuwe neus met Vizor-grille
Meer vermogen en grotere actieradius voor Corsa Electric
Mild-hybrid benzinemotoren
Nieuw infotainment met 10-inch scherm

Het kost maar weinig moeite om de huidige Corsa van de komende versie te onderscheiden, dat is al snel duidelijk bij het zien van deze beelden. Het in 2020 geïntroduceerde Vizor-front siert vanaf nu de neus van Opels kleinste en daarmee krijgt hij meteen standaard led-koplampen. Als optie biedt Opel led-matrixkoplampen aan. Wat aan de achterkant meteen opvalt, is de typenaam die in grote letters over de achterklep staat uitgeschreven. In het interieur zien we nieuwe stofjes op de stoelen en een ander stuur, met nog altijd de vertrouwde Opel-knopjes. Een volledig digitaal instrumentarium is tegen meerprijs verkrijgbaar.
Verbeterd infotainment, groter scherm
Het navigatiesysteem biedt online-diensten, spraakherkenning en over-the-air updates. De displays op het 10-inch scherm van het multimediasysteem en op het bestuurdersinformatiedisplay krijgen een hogere resolutie en daarmee een scherper beeld. Smartphones met Apple CarPlay en Android Auto kun je draadloos verbinden en opladen. Verder noteren we meer assistentiesystemen en een nieuwe, panoramische achteruitrijcamera.
Opel Corsa.
Mild-hybrid en volledig elektrisch
De Corsa Electric, zoals hij vanaf nu heet, krijgt eveneens de vernieuwde elektrische aandrijflijn van Stellantis en dat betekent een motor met 115 kW/156 pk, 260 Nm en een grotere accu. De actieradius bedraagt in de WLTP-cyclus voortaan 402 km, dat was 357 km. De benzinemotoren van 74 kW/100 pk en 100 kW/136 pk krijgen hulp van een 48-Volt starter-generator en dat maakt deze twee krachtbronnen tot milde hybrides. Ze zijn leverbaar met een nieuwe automatische transmissie met dubbele koppeling.
Opel opent de orderboeken voor de vernieuwde Corsa ergens in de komende weken. De levering start in de tweede helft van dit jaar.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Generated by Feedzy