Elektrische BMW i5 gelekt!

Na de BMW 7-serie is de BMW 5-serie het tweede ‘klassieke’ BMW-model dat volledig elektrisch wordt. Zeer binnenkort zouden we de nieuwe BMW i5 voor het eerst te zien krijgen, maar nu lekt BMW’s nieuwste elektrische wapenfeit al het internet op, met dank aan Instagram-gebruiker @liucunyi_starandcar. Alhoewel; één enkele promotieplaat ontsnapte vroegtijdig uit München, waarop de auto schuin van voren te zien is. Door de tekst op de afbeelding weten we dat het gaat om de volledig elektrische i5, en niet om de ‘reguliere’ 5-serie. Ga er echter vanuit dat die er vrijwel volledig hetzelfde uit komt te zien.
BMW i5
Zoals we al wisten, krijgt de nieuwe BMW i5 een met een ledstrip omlijnde grille – net als de i7 en XM – met een vorm die ook doet denken aan de grille van de twee genoemde topmodellen. Aan de zijkant van de auto zien we verzonken handgrepen zoals we die kennen van steeds meer recente BMW-modellen. Verder valt aan de zijkant de rust van het lijnenspel op. De portieren zijn vrij ‘vlak’, waar de vorige generatie 5-serie een uitgesproken lijn kende ter hoogte van de handgrepen.
Met de koplampen gebeurt, dit keer in tegenstelling tot bij de i7 en XM, weinig opvallends. Ze lijken qua algehele vorm redelijk hetzelfde te zijn als die van de nieuwe 3-serie, waar de hoger geplaatste BMW-modellen tegenwoordig uit twee delen bestaande koplampen dragen. Desondanks is het front van de auto wel relatief verticaal, met een redelijk rechtdoor lopende motorkap die er haaks op staat, terwijl de vorige 5-serie een aan de voorkant aflopende motorkap had. Daarbij lijkt het erop dat de kont verhoudingsgewijs ook korter wordt, net als bij de i7 het geval is.
Volgende week beleeft de BMW i5 zijn debuut en vertellen we je er alles over.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Generated by Feedzy