Volkswagen Polo GTI 25 Years Edition: verjaardagscadeau

Ondanks dat Volkswagen in 1976 al met een GTI-versie van de Golf kwam, zou het tot 1998 duren voordat ook de kleinere Polo kennismaakte met het GTI-label. Er bestonden eerder al sportieve versies van de Polo, denk aan de G40 van de tweede generatie van het model, maar pas 25 jaar geleden plakte Volkswagen de GTI-badge daadwerkelijk achterop zijn succesvolle B-segmenter. Om het vijfentwintigjarig bestaan van de Polo GTI te vieren, komt Volkswagen nu met een speciale editie: de Volkswagen Polo GTI 25 Year Edition. Bijzonder veel heeft deze feestelijke editie echter niet om het lijf.
De allereerste Volkswagen Polo GTI (1998) met 120 pk sterke 1.6.
Zelfde vermogen
Wie gehoopt had op meer spierkracht voor de speciale Polo GTI, die moeten we teleurstellen. De tot 2.500 stuks gelimiteerde Volkswagen Polo GTI Edition heeft net als de reguliere Polo GTI sinds de facelift een 207 pk en 320 Nm sterke 2.0 TSI als krachtcentrale, een machine die de auto in 6,5 seconden aan een snelheid van 100 km/h helpt. Ook de rest van de technische hardware blijft ongewijzigd. Ook de Edition 25 heeft dus een sportonderstel dat de Polo 1,5 centimeter dichter tegen bij het asfalt brengt dan minder potente versies en ook is het elektronische en XDS-geheten sperdifferentieel van de partij. Rode remklauwen, verchroomde uitlaateindstukken, een honingraatgrille en rode uiterlijke accenten? Van de partij. Inderdaad, net als bij de bekende Polo GTI.
Extraatjes
Wat de Volkswagen Polo GTI Edition 25 dan onderscheidt van de reguliere GTI? Volkswagen zet de Polo GTI Edition 25 op speciale zwarte 18-inch lichtmetalen wielen geeft ‘m direct het normaliter optionele zwarte dak en de zwarte zijspiegelkappen. Ook krijgt de speciale variant met geperforeerd zwart en rood leer beklede sportstoelen met GTI-logo’s en glazend zwarte paneeltjes met – je raadt het al – GTI-opschrift. Op de instaplijsten valt ‘One of 2500’ te lezen, natuurlijk een verwijzing naar de beperkte oplage waarin de Polo GTI Edition 25 beschikbaar komt. De feestneus is leverbaar in alle kleuren waarin ook de reguliere Polo GTI verkrijgbaar is, al kun je ook voor de exclusieve Ascot Grey geheten grijstint kiezen. Op het met leer beklede stuurwiel brengt Volkswagen het getal 25 aan.
Een Nederlandse prijs is er nog niet.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Generated by Feedzy