Overstromingen in Imola: F1 vandaag niet naar circuit

Het blijkt helaas nogal terecht dat er code rood afgegeven is voor de regio Emilia-Romagna in Italië. Na extreme regenval vanaf begin deze week zijn op verschillende plekken overstromingen ontstaan. Ook het circuit in Imola waar de Formule 1 komend weekend de GP van Emilia-Romagna zou moet verrijden, heeft de voeten niet droog gehouden. De Formule 2-paddock staat bijvoorbeeld deels onder water en ook is er nog altijd de dreiging van de naast het circuit gelegen rivier de Santerno, die erg hoog staat. Zelfs al zou het droog blijven op het circuit, dan zijn er de problemen in de omgeving nog. Zo zou deze foto van een ondergelopen straat gemaakt zijn vanuit het hotel waar Red Bull-personeel verblijft.
Een formele verklaring vanuit de Formule 1 over het al dan niet doorgaan van het raceweekend is er op het moment van schrijven nog niet. Wel is volgens verschillende ingewijde F1-journalisten de teams en ander F1-personeel inmiddels opgedragen om vandaag niet naar het circuit te komen. Dat terwijl woensdag normaal de dag is dat alles opgebouwd wordt. Het raceweekend loopt nu dus al vertraging op en gezien de gevolgen van de overstromingen is de concessie dat één droge dag niet ineens de problemen oplost. Er wordt bovendien voor het weekend zelf ook weer regen verwacht. Later vandaag zou er meer duidelijk worden.
Foto: Vorig jaar was het ook al een natte boel op Imola, al viel het toen nog mee vergeleken met nu.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Generated by Feedzy