Italië: 'Euro 7-uitstooteisen in gevaar, kunnen het blokkeren'

De nieuwe Euro 7-uitstooteisen die de Europese Commissie halverwege 2025 wil invoeren liggen vanuit verschillende hoeken zwaar onder vuur. Diverse fabrikanten hebben inmiddels gevraagd om uitstel en brancheorganisatie ACEA keerde zich er al meermaals fel tegen. Vorige maand schetste de ACEA nog dat de eisen autofabrikanten veel geld gaan kosten, terwijl het uiteindelijk maar voor een klein deel van het Europese wagenpark zou gaan gelden. Vanuit Italië, dat eerder ook al mee streed voor een uitzondering voor synthetische brandstoffen per 2035, klinkt nu strijdbare taal over het geheel blokkeren van de Euro 7-eisen.
De Italiaanse vicepremier en minister van Infrastructuur en Transport, Matteo Salvini, zegt nu ‘de cijfers te hebben’ om landen die de Euro 7-eisen nu nog niet willen blokkeren over te halen dat wel te doen. Dat tekent Reuters op. “We zijn nu een blokkerende minderheid, we willen een meerderheid worden”, aldus Salvini, die aangeeft dat naast Italië ook Frankrijk, Polen, Portugal, Tsjechië, Hongarije, Roemenië, Bulgarije en Slowakije al om zijn. Salvini noemt Euro 7 ‘een sprong in het duister’.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Generated by Feedzy