Toyota Prius Plug-in: vanaf zo'n €45.000 en dik 80 kilometer elektrisch bereik

In november 2022 voegde Toyota een nieuw hoofdstuk toe aan het Prius-boek. De volledig nieuwe Toyota Prius borduurt voort op het concept van zijn voorgangers, maar oogt voor het grote publiek een stuk aantrekkelijker. Hoewel de nieuwe Toyota Prius buiten Nederland ook met een conventionele hybride aandrijflijn geleverd wordt, komt het nieuwe model in Nederland alleen als Plug-in Hybrid beschikbaar. De nieuwe Toyota Prius Plug-in Hybrid is per direct te bestellen en heeft een vanafprijs van €44.695. De eerste exemplaren komen in het derde kwartaal van dit jaar naar Nederland.
Toyota Prius Plug-in Hybrid
Voordat we de prijzen en uitrusting van de nieuwe Toyota Prius bespreken gaan we nog even in sneltreinvaart door zijn technische vaardigheden heen. De nieuwe Prius Plug-in Hybrid heeft een 148 pk sterke 2.0 benzinemotor aan boord die samenwerkt met een 160 pk krachtige elektromotor. Dat levert de Toyota Prius Plug-in een systeemvermogen op van 223 pk en 208 Nm. Daarmee is hij bijna twee keer zo krachtig als de Plug-in Hybrid van de vorige generatie Prius (122 pk). Dat vermogen helpt de nieuwe stekker-Prius in 6,7 tellen aan een snelheid van 100 km/h. De vorige Prius Plug-in Hybrid had voor dezelfde sprint 11,1 seconden nodig. Veel relevanter is natuurlijk het elektrische bereik. De nieuwe Toyota Prius Plug-in heeft een 13,6 kWh accu aan boord waar je tot maar liefst 86 elektrische kilometers uit kunt persen. Let wel, dat elektrische bereik geldt voor de Dynamic-uitvoering. De Executive Edition en de Solar Edition – waarover straks meer – komen tot 72 kilometer ver op een volle accu.
De bagageruimte van de Prius Plug-in bedraagt 284 liter. Op dit vlak blijft hij echter achter bij het vorige model. De vorige Prius Plug-in Hybrid schopt het immers tot een bagageruimte van 360 liter.
Uitrusting Toyota Prius Plug-in Hybrid
De vanafprijs van €44.695 geldt voor de Toyota Prius Plug-in Hybrid in Dynamic-trim. Deze versie heeft standaard al zaken als bi-ledkoplampen, 17-inch lichtmetaal, over twee zones gescheiden klimaatregeling, een achteruitrijcamera, stoelverwarming, een verwarmbare voorruit en een achtvoudig elektrisch verstelbare bestuurdersstoel. Verwarmbare en inklapbare buitenspiegels? Aanwezig. Hetzelfde geldt voor privacy glass, een met leer bekleed stuurwiel, een 7 inch digitaal instrumentarium en een 12,3 inch multimediasysteem. Toyota Safety Sense 3 is standaard en brengt niet alleen uitgebreide adaptieve cruise control, maar ook automatisch grootlicht, verkeersbordherkenning en een actieve rijbaanassistent naar de Prius. De vorige maar beduidend minder potente Prius Plug-in Hybrid stond als Dynamic vanaf €40.350 in de orderboeken.
Toyota Prius
Hoger op de menukaart staat de Executive-uitvoering. De Toyota Prius Plug-in Hybrid Executive kost in Nederland €47.195. Deze smaak herken je vanbuiten vooral aan zijn doorlopende ledbalk aan de achterzijde die op de Dynamic ontbreekt. Daarnaast heeft de Prius vanaf deze uitvoering een zwarte B-stijl, zwarte details in de bumper, zwarte sierlijsten in de grille en zwarte wielkastranden. Deze uitvoering brengt onder meer geavanceerdere koplampen, een elektrisch bedienbare achterklep, de Smart Rear View Mirror-binnenspiegel met camera, een verwarmbaar stuurwiel en 19-inch lichtmetaal naar de Prius. Die grotere wielen nemen wel een hapje uit de elektrische actieradius. Alleen de Executive-uitvoering is optioneel leverbaar met een panoramadak. Daar ben je €1.395 extra voor kwijt.
Topversie Solar Edition voegt aan bovenstaande het Solar Roof met zonnepanelen toe, maar ook zaken als Intelligent Parking Assist, Intelligent Parking Assist, een geheugenfunctie voor de bestuurdersstoel, zwarte kunstlederen bekleding, stoelventilatie voor en een verwarmde achterbank. De Toyota Prius Plug-in Hybrid Solar Edition is in introductiekleur Sunset Yellow gespoten en kost €54.395.
Prijslijst Toyota Prius Plug-in Hybrid

Model
Uitvoering
Vermogen
Elektrisch bereik
Vanafprijs

Prius Plug-in Hybrid
Dynamic
223 pk – 208 Nm
86 kilometer
€ 44.695

Prius Plug-in Hybrid
Executive
223 pk – 208 Nm
72 kilometer
€ 47.195

Prius Plug-in Hybrid
Solar Edition
223 pk – 208 Nm
72 kilometer
€ 53.595

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Generated by Feedzy