Northvolt gaat grote accufabriek bouwen in Duitsland

Het Zweedse Northvolt heeft momenteel in zijn thuisland al een accufabriek waar het eind 2021 de eerste ‘geheel Europese’ EV-accu bouwde. Daarnaast komt er in Göteborg nog een accufabriek in samenwerking met Volvo. Daar blijft het niet bij, want ook in Duitsland komt een accufabriek van Northvolt. Dat begrijpt Reuters van het bedrijf.
De fabriek moet verrijzen in Heide, ten noorden van Hamburg. Naar verluidt zou er een investering van €3 miljard tot €5 miljard mee gemoeid zijn en er zo’n 3.000 banen door ontstaan. In 2026 moet de fabriek zijn poorten openen en uiteindelijk moet de faciliteit goed zijn voor een accuproductie van 60 GWh per jaar. Het wachten is nu nog op goedkeuring van de Europese Commissie.
Het wordt overigens niet de eerste Duitse accufabriek waar Northvolt een hand in heeft gehad, want in Salzgitter stampt Volkswagen een accufabriek uit de grond waar Northvolt vanuit een joint-venture met Volkswagen bij betrokken was. Volkswagen stak in 2021 nog €500 miljoen in Northvolts Zweedse fabriek en heeft al voor €14 miljard aan accu’s besteld bij Northvolt. De kans is dan ook levensgroot dat de nieuwe fabriek in Heide onder andere accu’s voor Volkswagen gaat maken.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Generated by Feedzy