Nederland een van eerste landen waar Lancia naar terugkeert

Hoewel Lancia in Italië nog altijd de Ypsilon verkoopt, is het buiten de grenzen van zijn thuisland al jaren niet meer actief. Maar Stellantis heeft grote plannen met het merk. De komende jaren kun je een heel stel nieuwe en vooral elektrische Lancia’s verwachten. Ook in Nederland. Sterker nog, Nederland behoort tot het eerste rijtje landen waar Lancia naar terugkeert. Lancia heeft de eerste 40 Europese dealerschappen aangewezen die Lancia’s aan de man gaan brengen. Nederland behoort samen met Spanje, Frankrijk, Duitsland, België en Portugal tot het eerste rijtje landen waar het herboren Lancia volgend jaar zijn vleugels opnieuw uitslaat.
In de eerste helft brengt Lancia de nieuwe Ypsilon op de markt. Die nieuwe Ypsilon komt met een elektrische aandrijflijn beschikbaar, maar moet ook met hybride verbrandingsmotoren op de markt komen. In 2026 komt Lancia met een elektrische SUV die het topmodel wordt en voor 2028 staat een volledig elektrische nieuwe Delta op de rol. Elk nieuw model dat Lancia vanaf 2026 introduceert, wordt een EV. Vanaf 2028 verkoopt Lancia nog enkel elektrische auto’s en dat betekent dat de hybride versies van de Ypsilon per dat jaar verdwijnen.
Met studiemodel Pu+Ra HPE gaf Lancia onlangs al een voorproefje van wat je op designvlak van het merk kunt verwachten.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Generated by Feedzy