'Staat van Nederlandse caravans verontrustend'

Eén op de drie gekeurde caravans bleek vorig jaar onveilig. Vooral de remmen vertonen mankementen. Dat blijkt uit nieuwe cijfers van de Bovag. Voor het eerst heeft de Bovag de keuringsgegevens van drieduizend caravans kunnen analyseren. “De uitkomsten zijn verontrustend. We zijn ervan geschrokken. Een keuring voor de caravan is niet verplicht. Er is geen apk voor”, zegt Paul de Waal van de Bovag. “Mensen die hun caravan laten keuren hebben de veiligheid hoog in het vaandel staan. En als dan al een op de drie niet door die keuring komt, dan geeft dat te denken over de staat van onderhoud bij caravans die nooit worden gekeurd.”
Volgens De Waal is de werkelijkheid daarom nog verontrustender: “Met dat in het achterhoofd is de conclusie gerechtvaardigd dat beschouwd over het gehele park van caravans, de noodzaak tot reparatie en onderhoud waarschijnlijk nog veel hoger is.” Nooit eerder waren er keuringsgegevens van zoveel caravans. Met een nieuw automatiseringssysteem moet uiteindelijk de technische staat van 50.000 caravans die gekeurd worden bij de Bovag bekend zijn. Er zijn 417.000 caravans in Nederland.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Generated by Feedzy