Skoda zet nieuwe Superb en Kodiaq in de kou

De teaserbeer is los hoor. Eind april deelde Skoda nog een paar schetsen van de nieuwe Superb en Kodiaq, maar nu is het tijd voor het echte werk. We zien de nieuwe Skoda Superb en Skoda Kodiaq – zij het nog stevig ingepakt (niet vanwege de kou) – rond de poolcirkel tijdens koudetests. “De motor moet probleemloos starten bij temperaturen van -30 graden. Alle portieren, de motorkap en de achterklep, evenals de tankdop en het deksel van het laadcontact op PHEV-voertuigen moeten ook onder dergelijke ongunstige omstandigheden kunnen worden geopend,” aldus Skoda.
Waarschijnlijk zullen er geen grote verrassingen zijn opgetreden, want de nieuwe Superb en Kodiaq zijn op eigenlijk geen enkel front echt radicaal anders dan de huidige. Ze staan opnieuw op een uitmonstering van het modulaire MQB-platform, hebben op elektrisch vlak hooguit plug-in hybride aandrijving en ook qua uiterlijk gaat Skoda duidelijk voor een herhaalrecept. Vooral bij de Superb lijkt er echter wel wat lengte bij te komen. Reken maar dat dat weer een aardige pakezel wordt, zoals je dat van de Superb mag verwachten. Overigens komt er ook weer een liftbackversie. Komende herfst is de onthulling van zowel de nieuwe Skoda Superb als de nieuwe Skoda Kodiaq.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Generated by Feedzy