Porsche 911 ST wordt GT3 Touring met minder

Weet jij van gekkigheid niet meer welke varianten er allemaal zijn van de huidige Porsche 911? Daarin sta je ongetwijfeld niet alleen. Het gamma groeit vrolijk verder, want hier zien we de 911 ST. De wat? Nou, er was dik 50 jaar geleden al eens een extra lichte voor de racerij bestemde 911 ST en daaraan brengt Porsche een modern eerbetoon. Die auto zien we hier zien rijden. Na de 911 Targa 4S en de 911 Sport Classic de derde uit een reeks van vier speciale 911’s die teruggrijpen op het verleden.
Wie gek is op de Porsche 911 GT3 Touring, smult ongetwijfeld ook van de 911 ST. De GT3 Touring, plat gezegd al een wat uitgeklede 911 GT3, is nog verder gestript. De 911 ST van weleer was immers de lichtste 911 van zijn tijd en logischerwijs wordt de moderne 911 ST dat ook. Verwacht dus veelvoudig gebruik van koolstofvezel en een voor 911-maatstaven behoorlijk spartaans interieur. Het  opvallendste onderscheid met de GT3 Touring aan de buitenkant is het dak; daarin zitten twee ‘bulten’. Tevens heeft de 911 ST een rolkooi. Achterin ligt waarschijnlijk, net als in de GT3, de atmosferische 4.0 zescilinder boxermotor die minstens 510 pk naar de achterwielen stuurt. We verwachten de onthulling nog dit jaar.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Generated by Feedzy