Cupra Raval: de kleine elektrische auto van Cupra

Volgend op de Cupra Urbanrebel Concept presenteren de Spanjaarden vandaag de Cupra Raval. Dat is de nog steeds in conceptvorm verkerende compacte elektrische auto van Cupra die zijn architectuur zal delen met de Volkswagen ID2All. De Cupra Raval is 1 op 1 hetzelfde als de genoemde Urbanrebel Concept en de afgebeelde auto is dan ook niet hetzelfde als de compacte Cupra die je vanaf 2025 op de wegen zult zien. Ga ervanuit dat vooral het interieur een minder heftige vorm zal aannemen in de productieversie. In zekere zin leren we vandaag alleen hoe de auto heet.
Specificaties geeft Cupra namelijk ook nog niet op, al kunnen we daar met dank aan de Volkswagen ID2All aardig naar gissen. Onder de verschillende koetsen van de twee zal de techniek namelijk vergelijkbaar zijn, daar ze allebei op Volkswagens nieuwe MEB Short-platform staan, een ingekorte versie van het platform dat je vindt onder bijvoorbeeld de Volkswagen ID3. Die architectuur zou onder de ID2All goed zijn voor een bereik van grofweg 450 km. Ook voor de afmetingen verwachten we dat de twee vergelijkbaar zijn. Daarom kunnen we alvast verklappen dat de Cupra Raval ruim 4 meter lang, zo’n 1,8 meter breed en 1,5 meter hoog is.
In de productieversie verwachten we een veel minder heftig vormgegeven binnenste.
Raval
De Cupra Raval is vernoemd naar een stadsdeel van Barcelona en gaat in 2025 in productie in het Spaanse Martorell. Daar zal de auto op termijn samen met drie andere modellen van de Volkswagen Group van de band rollen, te weten de (nog te hernoemen) ID2All, een compacte EV van Skoda en een compacte elektrische cross-over van Volkswagen. Informatie over de prijsstelling van de Cupra Raval hebben we nog niet, maar het is aannemelijk dat de vanafprijs van de Cupra iets boven die van de Volkswagen ID2All komt te liggen. Die auto moet vanaf zo’n €25.000 gaan kosten.
De Cupra Raval is overigens niet de enige aanstormende nieuwe auto van het nog vrij jonge Spaanse merk. De komende jaren introduceert het ook de Tavascan en de Terramar. Twee cross-overs, waarvan een volledig elektrische en een met een plug-in hybride-aandrijflijn.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Generated by Feedzy