Mercedes-AMG E53 op pad als sedan en Estate

Nu de gloednieuwe Mercedes-Benz E-klasse is onthuld, is het wachten op de versies waar Mercedes-AMG verantwoordelijk voor is. Er komt niet alleen een Mercedes-AMG E63 maar ook een mildere E53. Hier zien we de tweede, te herkennen aan de ronde uitlaateinden. De E63 krijgt weer trapeziumvormige exemplaren.
Mercedes-AMG heeft er nog aardig wat werk van gemaakt om de E53 in te pakken, terwijl de E-klasse inmiddels uiterlijk geen verrassingen meer voor ons in petto heeft. Verwacht op de Mercedes-AMG ook geen al te opvallende wijzigingen meer; met zaken als de Panamericana-grille, grotere luchtinlaten en dikke wielen heb je de grootste uiterlijke extra’s al wel gehad.
Mercedes-AMG E53 Estate
Is er dan niet zoveel nieuws onder de zon? Jazeker wel! De Mercedes-AMG E53 wordt namelijk ook een plug-in hybride, net als de C43, C63 en S63. Vermoedelijk krijgt de E53 (net als de sportiefste C-klasses) een 2.0 viercilinder die bijval krijgt van een elektromotor. In de E53 zou dat al goed moeten zijn voor een systeemvermogen van zo’n 600 pk. Niet genoeg? De E63 wordt ook een plug-in en die gaat natuurlijk zelfs nog een stap verder. Het is nog even spannend hoeveel cilinders die nog onder de kap heeft. We verwachten de onthulling van de Mercedes-AMG E53 nog dit jaar, de E63 laat nog langer op zich wachten.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Generated by Feedzy