Elektrische oer-Mini heeft tot 130 kilometer bereik

Electrogenic is een Engels bedrijf dat klassiekers maar wat graag een lange toekomst gunt. Je kunt al bij Electrogenic aankloppen voor ‘plug-and-play’ EV-conversies voor de Land Rover Defender, oude Porsches 911, Jaguar E-Type, Triumph Stag en zelfs voor de Citroën DS. Aan dat rijtje automobiele legendes voegt Electrogenic nu de oer-Mini toe.
De elektrische aandrijflijn van Electrogenic komt kant en klaar op een nieuw subframe dat het oude exemplaar met daarop de benzinemotor vervangt. De elektromotor is 61 pk en 135 Nm sterk en daar wordt de klassieke Engelsman ongetwijfeld een stuk kwieker van. De elektromotor put z’n levenslust uit een bescheiden 20 kWh batterij, een accupakket dat net als de elektromotor op het subframe zit. De elektrische oer-Mini perst er – puur in de stad – een bereik uit van net geen 130 kilometer. De gecombineerde actieradius vermelden de Engelsen vooralsnog niet. De laadopening bevindt zich achter een klepje dat Electrogenic in zijn zelf geproduceerde grille heeft gehuisvest. Heb je spijt van de EV-conversie? Dan kun je je oude subframe met benzinehart volgens Electrogenic relatief eenvoudig weer terugplaatsen. Als die bewaard hebt, uiteraard.
Goedkoop is de ombouw overigens niet. Electrogenic vraagt namelijk omgerekend ruim €17.000 voor zijn EV-hardware. Exclusief belastingen en exclusief montage.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Generated by Feedzy