Elektrische Citroën ë-C4 en ë-C4 X: aanzienlijk grotere actieradius

Net als de Peugeot e-2008 en de e-208, DS 3 en Opel Mokka Electric eerder krijgen nu de elektrische versies van de Citroën C4 en C4 X een nieuwe aandrijflijn, compleet met een krachtigere en vooral efficiëntere elektromotor en een nieuw accupakket. Het resultaat? Een aanzienlijk grotere actieradius van tot 420 kilometer.
In Nederland hadden de Citroën ë-C4 en ë-C4 X tot op heden altijd een 136 pk sterke elektromotor en een 50 kWh accu. De ë-C4 perste daar een bereik van 356 kilometer uit, de ë-C4 X kwam dankzij zijn aerodynamischer vormgeving met 360 kilometer iets verder. Het tweetal krijgt nu een nieuwe krachtigere 156 pk sterke elektromotor die ook nog eens veel zuiniger met zijn energie omspringt. Die 156 pk en 260 Nm sterke elektromotor put zijn energie ook nog eens uit een flink verbeterd accupakket dat nu 54 kWh groot is. Afhankelijk van de gekozen uitvoering komen de Citroën ë-C4 en ë-C4 X daar tot 421 kilometer ver mee. Zelfs de uitvoering op de grootste set lichtmetaal schopt het tot een bereik van 415 kilometer. Snelladen kan met tot 100 kW. Een warmtepomp is standaard, hetzelfde geldt voor 18-inch wielen waar Citroën banden met een extra lage rolweerstand omheen vouwt.
Krijgen alle elektrische C4’s dan deze nieuwe aandrijflijn? Nee, vooralsnog niet. De Live, Feel en Feel Pack behouden hun 136 pk sterke elektromotor en 50 kWh accu. De hoogst gepositioneerde uitvoering – de Shine – komt wel direct hand in hand met deze nieuwe 156 pk sterke aandrijflijn. Prijzen en informatie met betrekking tot de Nederlandse markt volgen spoedig. In tegenstelling tot bij de e-2008 gaat de komst van de nieuwe aandrijflijn niet hand in hand met een facelift.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Generated by Feedzy