Ram test nieuwe 'compacte' pick-up

Onze spionagefotograaf aan de overkant van de grote haringvijver heeft een nieuwe pick-up van Ram gefotografeerd die een slagje kleiner is dan de Ram 1500. Ondanks de camouflage is al te zien dat de nieuwkomer een front krijgt dat enigszins doet denken aan die van zijn grote broer en de proporties van de rest van de pick-up zijn vrij klassiek. Het lijkt echt een ietwat gekrompen 1500 te worden, al is er technisch waarschijnlijk zeer weinig verwantschap.
Het gaat hier naar verluidt om een nieuwe pick-up op Stellantis’ STLA Large-platform, dat ook geschikt moet zijn voor elektrische aandrijflijnen. Eerder schemerde al door dat er onder de elektrische Ram 1500 REV mogelijk een kleinere elektrische pick-up komt en dat zou goed een variant van de pick-up kunnen zijn die we hier voor ons hebben. Dit exemplaar heeft echter nog gewoon een brandstofmotor aan boord.
Ram heeft vermoedelijk vooral de Zuid-Amerikaanse markt op de korrel met de mogelijk Rampage of Dakota geheten pick-up. Daar komt hij dan boven de 700 en 1000 te staan, pick-ups van Fiat met een Ram-sausje eroverheen. In eigen land Verenigde Staten en ook hier in Europa zou er voor een dergelijke Ford Ranger-concurrent zeker met elektrische aandrijving echter ook een markt zijn, dus wie weet.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Generated by Feedzy