Verkeersboetes 10 procent omhoog: verhoging op verhoging

Dit jaar zijn de verkeersboetes al met 8,6 procent gestegen om te compenseren voor de inflatie. Volgend jaar stijgen de verkeersboetes nog eens. En behoorlijk ook. Uit de Voorjaarsnota die minister van Financiën Sigrid Kaag vrijdag naar de Tweede Kamer stuurde, blijkt namelijk dat de verkeersboetes in 2024 met nog eens 10 procent zullen stijgen.
Het verhogen van de verkeersboetes moet bijdragen aan het dekken van het begrotingstekort. Met uitzondering van het ministerie van Defensie leveren alle departementen een aandeel in de rijksbrede dekkingsopgave. Het ministerie van Justitie en Veiligheid draagt hier volgens de Rijksoverheid met €190 miljoen aan bij. De huidige boeteontvangsten van het ministerie van Justitie en Veiligheid vallen tegen door uitvallende trajectcontroles en wegwerkzaamheden, zo blijkt uit de Voorjaarsnota. Vanaf 2025 investeert het ministerie van Justitie en Veiligheid over een periode van vier jaar bijna €800 miljoen in het onderhoud van flitspalen en trajectapparatuur.
Wie door rood rijdt, kan volgend jaar een prent van €308 tegemoetzien. Met de telefoon in je hand achter het stuur levert je nu een boete van €380 op, maar die zal volgend jaar €418 bedragen. Onnodig links rijden? Nu €240, volgend jaar €264. Ook snelheidsboetes gaan volgend jaar met 10 procent omhoog.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Generated by Feedzy