Toyota boekt verkoop- en productierecords

Toyota Motor Corporation, waaronder behalve Toyota ook de merken Lexus, Daihatsu en Hino vallen, heeft in het boekjaar 2022 afgerond maar liefst 10,73 miljoen auto’s gebouwd. Het hoogste aantal ooit en een groei van 6,6 procent ten opzichte van een jaar eerder. In het boekjaar, dat van april tot en met maart loopt, bouwde TMC bovendien het hoogste aantal auto’s ooit buiten Japan: 6,94 miljoen.
Ook voor het merk Toyota zijn er records. De wereldwijde productie van Toyota kwam uit op 9,13 miljoen auto’s  (+6,5 procent) en buiten Japan ging het om 6,34 miljoen stuks (+9,2 procent), allebei meer dan ooit tevoren. Nog belangrijker: er waren ook verkooprecords. Toyota verkocht wereldwijd een recordaantal van afgerond 9,61 miljoen auto’s (+1 procent) en ook verkocht het meer auto’s buiten Japan dan ooit tevoren: 8,2 miljoen (+1,1 procent). De totale verkopen van de Toyota Motor Corporation kwamen uit op afgerond 10,56 miljoen, dat is geen record.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Generated by Feedzy