Range Rover met hergebruikt Tesla-hart: prijzig maar duurzaam

Inverted is niet het eerste Britse bedrijf dat een klassieke Range Rover gebruikt voor een ‘elektrische conversie’. Een ander bedrijf genaamd Lunaz deed dat eerder namelijk ook al. Maar waar Lunaz ten tijde van zijn productpresentatie nog weinig concreets vrijgaf, kan Inverted zijn product al behoorlijk gedetailleerd beschrijven. Wat blijkt? Het is bijzonder ‘groen’.
Bestel je een elektrische klassieke Range Rover bij Inverted, dan krijg je namelijk niet alleen een hergebruikte Range Rover, maar ook een hergebruikte aandrijflijn en accupakket. De Britten kiezen ervoor om reconditioned tweedehands 80 kWh-accupakketten van Tesla toe te passen, samen met diens elektromotoren. De Inverted Range Rover is dan ook behoorlijk vlot: 0-100 km/h duurt zo’n 5 seconden. Doe je rustig aan, dan kom je met de elektrische Range zo’n 320 km ver op een acculading. Van 20 tot 80 procent bijladen kan volgens het bedrijf in 34 minuten.
Hergebruik
De keuze voor het gebruik van tweedehands accupakketten is een bewuste, daar oprichter van Inverted Harry Millington duurzaamheid – en het conserveren van klassieke Range Rovers – hoog in het vaandel heeft staan. Door die keuze drukt hij het duurzaamheidsvraagstuk rond elektrische auto’s de kop in, want het CO2-intensieve productieproces van accupakketten is er immers niet (direct) voor nodig.
Een schermpje met Apple Carplay en Android Auto en (niet zichtbaar op de foto) een herzien audiosysteem aan de binnenzijde. 
Mocht je zelf geïnteresseerd zijn in een ‘duurzame’ Range Rover Classic, dan kan dat voor vanaf 225.000 Britse pond exclusief belastingen. Je moet dan wel even geduld hebben, want elk exemplaar wordt apart samengesteld en vergt een wachttijd van 12 tot 18 maanden. Maar dan heb je ook wat: de elektrische Classic is niet alleen vlot, maar kent van binnen ook moderne technologie en flinke lappen leer van het minst CO2-intensieve soort – volgens Inverted. Daarbij wordt de koets altijd volledig gerestaureerd voordat de nieuwe en hergebruikte onderdelen erin en eronder geplaatst worden.
Het onderstel wordt daarnaast aangepast om met het extra prestatiepotentieel overweg te kunnen, de banden zijn een maatje breder en de geluidsisolatie werd herzien voor extra comfort. Geïnteresseerd, maar is zo’n tweedeurs Range Rover niet praktisch genoeg? Inverted gaat indien gewenst voor je op zoek naar een vierdeurs koets, al dan niet met lange wielbasis.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Generated by Feedzy