Elektrische BMW i5: ook als sportieve i5 M60 xDrive

De nieuwe Mercedes-Benz E-klasse krijgt geen volledig elektrische versie. Daar heeft Mercedes-Benz immers de EQE voor. BMW kiest een ander pad en geeft de nieuwe 5-serie die voor later dit jaar gepland staat een elektrische variant die i5 gaat heten. Die BMW i5 komt ook als Touring, maar het is de i5 Sedan die het merk nu op het digitale podium deelt.
Volgens BMW moet de nieuwe 5-serie – en de i5 – nog meer dan het vorige model een balans vinden tussen een comfortabel en sportief karakter. Daarnaast geeft BMW hoog op van de autonome functies die het model te bieden heeft. Dankzij Highway Assistant moet de 5-serie op de snelweg semi-autonoom zijn kilometers kunnen maken, maar er is meer. De 5-serie en i5 moeten ook van zelfstandig van rijbaan kunnen wisselen op basis van de kijkrichting van de bestuurder.  Vooralsnog zegt BMW dat Highway Assistant Professional waarmee de 5-serie autonoom van rijbaan kan wisselen als de bestuurder in de buitenspiegel kijkt alleen in de Verenigde Staten, Canada en Duitsland beschikbaar komt. Dat heeft ongetwijfeld met regelgeving te maken.
BMW i5
BMW maakt al melding van twee motorversies van de elektrische i5. Het noemt de komst van de BMW i5 eDrive40 met achterwielaandrijving en spreekt al van de komst van een M Performance-versie die vierwielaandrijving heeft en die i5 M60 xDrive heet. Die i5 M60 xDrive krijgt standaard Adaptive Suspension Professional met elektronisch aangestuurde dempers, iets dat voor de i5 eDrive40 optioneel is. De elektronisch aangestuurde dempers worden niet meer afgesteld op basis van wat BMW ‘rekenmodellen’ noemt, maar passen zich aan op basis van de actuele rijomstandigheden. Het resultaat? Volgens BMW is de nieuwe 5-serie bijna net zo comfortabel als de 7-serie en wendbaar als een 3-serie.
De nieuwe BMW 5-serie moet in oktober op de markt komen. De eerste exemplaren rollen in de zomer al van de band in het Duitse Dingolfing.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Generated by Feedzy