€600 miljoen voor aanjagen verkoop gebruikte elektrische auto

Opvallend en heftig nieuws. RTL Nieuws schrijft dat het kabinet de komende jaren maar liefst €600 miljoen steekt in het stimuleren en aanjagen van de verkoop van elektrische auto’s in Nederland. Hoe die honderden miljoen precies gespendeerd worden, is op dit moment nog niet helemaal helder. ANP meldt dat Haagse bronnen na berichtgeving van RTL Nieuws bevestigen dat er een nieuwe subsidieregeling in de maak is. Die zou zich vooral richten op het stimuleren van de verkoop van tweedehands elektrische auto’s.
De huidige SEPP-subsidieregeling zou aanvankelijk na 2024 beëindigd worden. Momenteel blijkt al dat het deel van de SEPP-subsidiepot dat bestemd is om de verkoop van gebruikte elektrische auto’s te stimuleren, sneller leeg raakt dan het deel dat voor de aanschaf van een nieuwe EV is bedoeld.
Maar er is meer. Het kabinet heeft volgens RTL Nieuws voor de komende jaren €90 miljoen klaarliggen op het laadnetwerk voor elektrische auto’s in Nederland uit te breiden. Daarnaast veegt het kabinet het plan om leasemaatschappijen per 2025 te verplichten alleen nog volledig elektrische auto’s aan te bieden van tafel, zo schrijft RTL Nieuws. In plaats daarvan worden bedrijven verplicht zelf CO2 te besparen op mobiliteit. Hoe? Daar kunnen ze zelf invulling aan geven.

Dat het kabinet veel geld steekt in het toegankelijker maken van elektrische auto’s, is verklaarbaar. Uit diverse onderzoeken blijkt dat de gemiddelde Nederlander elektrische auto’s vooralsnog te duur vindt.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Generated by Feedzy