Automobili Pininfarina kondigt tweede model aan

Automobili Pininfarina bestaat dit jaar vijf jaar en dat jubileum gaat hand in hand met een wisseling van de wacht. Begin dit jaar schoof het automerk van het Italiaanse designhuis een nieuwe CEO naar voren en nu wijst het merk een nieuwe Chief Technical Officer én een nieuwe Chief Operating Officer aan. In het vijfde levensjaar van Automobili Pininfarina staat er meer te gebeuren. Deze zomer komt het merk namelijk met een nieuw model.
De op leest van de Kroatische super-EV Rimac Nevera geschoeide Pininfarina Battista krijgt later dit jaar een tweede model naast zich. De Italianen omschrijven die nieuwkomer als een gelimiteerde hyper-GT ‘voor verzamelaars’ en het ongetwijfeld beresterke elektrische gevaarte is alvast op de foto gezet, al is er door het doek dat het model bedekt nog niets van de zien. Het nieuwe model wordt de eerste van wat Automobili Pininfarina ‘een nieuwe serie’ noemt. Over het nieuwe model is verder nog niets bekend.
De nieuwe CTO en COO van Automobili Pininfarina zijn overigens niet de minste. Andrea Crespi die zich nu Chief Technical Officer mag noemen zat voordat hij in 2018 bij het Italiaanse bedrijf in dienst trad als ‘ePowertrain en High Voltage Systems Director’ al hoog in de boom bij Aston Martin en Maserati. Andrea Novello, nu Chief Operating Officer, was bij Automobili Pininfarina al Production Director en was daarvoor bij designhuis Pininfarina en Maserati actief.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Generated by Feedzy