Nieuwe Skoda Superb en Kodiaq geschetst

De Skoda Superb is sinds 2015 aan zijn derde generatie bezig, terwijl we bij de Kodiaq (uit 2016) nog tegen de eerste aankijken. Tijd voor wisseling van de wacht en die zit er na de zomer aan te komen. Hoewel op het hoofdkantoor van Skoda in het Tsjechische Mladá Boleslav op dit moment vooral alles draait om het elektrische offensief, grijpt Skoda die gelegenheid aan de volgende Kodiaq en Superb, ook de Combi, te teasen.
Volledig nieuw interieur
Daarbij krijgen we een aantal technische vernieuwingen in het vooruitzicht gesteld. Mild hybrid is straks standaard en plug-in hybride is eveneens mogelijk. De Tsjechen tillen ADAS naar een hoger plan. Voor beide modellen geldt dat ze behalve een nieuw uiterlijk ook een volledig nieuw interieur krijgen.
De vierde generatie Superb rolt van de productieband in het Slowaakse Bratislava, de productie van de volgende Kodiaq blijft in het Tsjechische Kyasini. Hoewel Skoda niet specifieker wordt dan ‘onthulling in de herfst’, zijn wij er vrij zeker van dat ze daarmee de IAA in München bedoelen: de eerste week van september dus.
En de rest?
Hoewel Skoda zijn aandacht dit jaar vooral vestigt op de nieuwe Kodiaq en Superb zit er ook voor de bestaande modellen van het merk nieuws in het vat. Zo krijgen de Scala, Kamiq en ook de Octavia volgens de Tsjechen binnenkort een facelift.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Generated by Feedzy