Zeekr's 100.000ste is 2.800 kilo zware elektrische MPV

In maart 2021 stampte Geely een nieuw merk uit de grond: Zeekr. Het feit dat achter Zeekr een enorm concern schuilgaat heeft ongetwijfeld bijgedragen aan het feit dat Zeekr zéker niet verkeerd loopt. 548 dagen nadat Zeekr in oktober 2021 zijn eerste auto produceerde – een Zeekr 001 – heeft het merk op 20 april zijn 100.000ste auto geproduceerd.
Het eerste productiemodel van Zeekr – de 001 – begon zijn leven als studiemodel van Lynk & Co en dat verklaart ook dat de 001 een opvallend sterk Lynk & Co-front heeft. De 001 kreeg later gezelschap van de 009, een grote elektrische MPV. De 100.000ste door Zeekr gebouwde auto was dan ook zo’n elektrische balzaal. De Zeekr X is er als 272 pk sterke achterwielaandrijver en krijgt een versie met twee samen 541 pk sterke elektromotoren. Het elektrisch bereik van de ruim 2.800 kilo zware en 5,2 meter lange gigant moet volgens de Chinese CLTC-cyclus zo’n 700 kilometer bedragen.
De onlangs gepresenteerde Zeekr X is het derde model van Zeekr.  Tijdens Auto China maakte Zeekr eindelijk zijn Europese plannen bekend. Nederland en Zweden zijn de eerste Europese landen waar Zeekr zijn elektrische waren gaat uitstallen. Het hoofdkwartier van Zeekr vestigt Geely in Amsterdam. De Zeekr 001 en de Zeekr X zijn de eerste auto’s van het merk die deze kant op komen.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Generated by Feedzy