Polestar neemt oude Saab-fabriek in gebruik

Er lijkt een vloek te rusten op merknaam Saab. Na jarenlange worstelingen van diverse partijen lukte het maar niet om Saab winstgevend te maken. Onder leiding van General Motors ging het mis, een Chinees consortium kon de boel niet overnemen en ook het Nederlandse Spyker kreeg het onder leiding van Victor Muller niet voor elkaar om van Saab weer een financieel gezond bedrijf te maken. Restanten van Saab leefden tot voor kort voort in het Chinese National Electric Vehicle Sweden (NEVS), maar ook daar gaat het verre van soepel. NEVS heeft de deuren tot nader order gesloten in de hoop een faillissement te kunnen afwenden. Polestar is niet bijgelovig en voegt een stukje Saab-historie aan zijn portfolio toe.
Volgens het Duitse Automobilwoche neemt Polestar een deel van Saab’s fabriek in het Zweedse Trollhättan over. Vooralsnog gaat Polestar daar geen auto’s produceren. Wél tovert het er een onderzoek- en ontwikkelingscentrum uit de grond waar het onder meer  aandrijflijnen gaat ontwikkelen voor de Polestar 5 en Polestar 6. De Polestar 5 staat gepland voor 2025, de Polestar 6 moet een jaar later komen. Mocht Polestar in zijn nieuwe locatie op termijn ook auto’s gaan bouwen, dan zal dat de eerste fabriek van Polestar zijn waar het zelf auto’s in elkaar zet. Vooralsnog zijn daar nog geen plannen voor.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Generated by Feedzy