Nieuwe Mercedes-Benz E-klasse: de laatste stukjes

Mercedes-Benz heeft het interieur én het zijaanzicht van de nieuwe E-klasse al vrijgegeven en door middel van een drietal teaserfoto’s kleurt het merk de resterende open plekken verder in. Mercedes-Benz schotelt de kijker een foto van een koplamp voor die met zijn golvende lijn aan de onderzijde verwijst naar de twee losse koplampunits die Mercedes-Benz in het verleden meermaals toepaste. Opvallend is het zwarte masker dat de E-klasse net als de elektrische EQ-modellen van het merk rond zijn grille krijgt. Voor zover bekend krijgt de E-klasse immers geen volledig elektrische versie. Lager in de bumper zien we een ogenschijnlijk met zwart kunststof dichtgemetseld sierdeel met een arsenaal aan sterren, verwijzend naar het Mercedes-logo.
Mercedes-Benz E-klasse
De nieuwe Mercedes-Benz E-klasse komt als Limousine en ook weer als Estate. Die Estate krijgt op zijn beurt net als voorheen een avontuurlijk aangeklede All Terrain-variant. Wat type motoren betreft zet Mercedes-Benz groots in. Reken namelijk op de komst van (mild-hybride) vier- en zescilinder benzine- en dieselmotoren, maar ook op de komst van een reeks plug-in hybrides met benzine- en dieselmachines. Voor volledig elektrische aandrijving heeft Mercedes-Benz de EQE bedacht. Daarmee kiest het – net als Audi – een ander pad dan grote concurrent BMW. De nieuwe en tevens voor dit jaar geplande 5-serie krijgt namelijk wel een volledig elektrische variant. Die gaat i5 heten. Audi komt naast de A6 met een volledig elektrische A6 e-tron die technisch geen boutje, moertje, schroefje of nippeltje met de A6-met-verbrandingsmotoren deelt.
De nieuwe Mercedes-Benz E-klasse beleeft morgen zijn publieksdebuut. De sportieve AMG-versies verwachten we later. Een directe opvolger voor de E-klasse Coupé en Cabriolet komt er niet. Samen met de Coupé- en Cabriolet-versies van de C-klasse wordt dat tweetal opgevolgd door één model dat mogelijk CLE gaat heten.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Generated by Feedzy