Prijs mild-hybride Ford Puma ST Powershift bekend

Even in vogelvlucht: wat is de Ford Puma ST Powershift precies? De Ford Puma ST Powershift is een nieuwe sportieve variant van de Ford Puma die geen 200 pk sterke 1.5 en een handgeschakelde zesbak heeft zoals de reeds bestaande Puma ST-X, maar die een mildere mild-hybride aandrijflijn met automaat heeft. Onder de kap ligt een 170 pk en 248 Nm sterke mild-hybride 1.0 die zijn krachten via een Powershift-automaat met zeven versnellingen en een dubbele koppeling naar de voerwielen stuurt. De 200 pk krachtige ST-met-handbak is op de 0-100-sprint 0,7 seconden rapper. Verder profiteert de Puma ST Powershift van dezelfde extraatjes als de bekende ST-versie en dat betekent: een sportief uiterlijk met sportief spoilerwerk en fors lichtmetaal, een sportonderstel en dezelfde stijvere basis.
De 200 pk sterke Ford Puma ST-X met handbak staat voor €46.215 in de orderboeken en wat blijkt? De Puma ST Powershift lijkt bijna hetzelfde te kosten. De Ford Puma ST-X Ecoboost Hybrid – zoals het model voluit heet – staat zelfs voor €5 euro meer in de orderboeken. Daar krijg je dus een minder rappe Puma ST-X voor terug, maar wel een die complexere techniek aan boord heeft en met een gemiddeld verbruik van 6,3 l/100 km zuiniger met z’n brandstof omspringt dan de 200 pk sterke Puma ST-X met 1.5 (6,8 l/100 km).
De langer bekende Puma ST-X met 200 pk sterke 1.5 wordt niet vervangen, maar blijft gewoon aan voor wie liever zelf door de verzetten pookt en voor wie die rappere sprinttijden écht relevant zijn. De levering van de Ford Puma ST Powershift start aan het eind van het tweede kwartaal.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Generated by Feedzy