Zoveel campers en caravans zijn er in Nederland

Uit cijfers die RDW presenteert blijkt dat er op 1 januari van dit jaar maar liefst 173.657 kampeerauto’s geregistreerd stonden. Dat zijn er niet alleen acht procent meer dan op 1 januari 2022, maar een indrukwekkende 36 procent meer dan op 1 januari 2019. De groei van 8 procent is flink, maar niet zo groot als die van 2021. In dat jaar nam het aantal campers in Nederland toe met meer dan tien procent. Die sterk toegenomen vraag houdt onder meer verband met de coronapandemie die een flink aantal Nederlanders ertoe bewoog om meer individualistisch te reizen en te verblijven.
Het aantal caravans in Nederland is de afgelopen jaren juist afgenomen, maar nog altijd zijn er aanzienlijk meer caravans dan kampeerauto’s in ons land. Op 1 januari stonden er in Nederland 406.735 caravans geregistreerd, 15.589 stuks minder (-4 procent) dan in 2019.
Heb jij recent een kampeerauto aangeschaft, of een caravan? En in het geval van dat laatste: wat rijdt er dan voor?

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Generated by Feedzy