Vernieuwde Cupra Formentor én Leon betrapt

Cupra heeft drie volledig nieuwe modellen in het vat zitten waarvan de eerste al zeer binnenkort verschijnt. We hebben het dan over de elektrische Cupra Tavascan, die zijn basis deelt met SUV’s als de Volkswagen ID4 en ID5 en Skoda Enyaq iV. Daarnaast komen de Spanjaarden binnen nu en enkele jaren met de Terramar en de elektrische ‘Urbanrebel’, een compacte EV die nog een definitieve modelnaam krijgt. Cupra geeft zijn nieuwkomers een nieuwe stijl mee die zich onder meer kenmerkt door een relatief dichte neus en verlichting die uit meerdere driehoekjes is opgebouwd. De Born, Formentor en in feite al wat oudere Leon krijgen op termijn een vergelijkbaar nieuw gezicht aangemeten. De gefacelifte Cupra Formentor en Leon zijn nu allebei betrapt op de Nürburgring-Nordschleife.
Tijdens een grote presentatie liet Cupra vorig jaar al de eerste foto’s van onder meer de Terramar en Tavascan zien en tijdens datzelfde evenement reed het merk snel de gefacelifte Leon en Formentor het podium op. Hoe de bijgewerkte Cupra’s eruit komen te zien, is dus eigenlijk geen grote verrassing meer. Zowel de Leon als Formentor krijgt nieuwe koplampen met een nieuwe lichsignatuur. Het tweetal krijgt daarbij een andere grille en een gewijzigde voorbumper aangemeten die het vooraanzicht van het tweetal opvallend lijkt dicht te timmeren. Dat is goed nieuws voor de Leon. Die neemt daarmee meer afstand tot het gelijknamige model dat Seat in bravere vorm verkoopt. Van de Formentor is geen Seat-equivalent en dus wordt die SUV puur bijgeschaafd om hem netjes in de pas te laten lopen met de andere modellen van Cupra.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Generated by Feedzy