HiPhi Y: gevleugelde elektrische SUV komt in 2024

Wie om welke reden dan ook persoonlijk liever geen Chinese producten aanschaft ziet ongetwijfeld met lede ogen toe hoe de Europese markt in hoog tempo wordt overspoeld met voor Europa nieuwe Chinese automerken. Geely stuurt nog dit jaar de eerste modellen van Zeekr naar Europa en ook HiPhi van Human Horizons staat op het punt de Europese automarkt te betreden. Dat HiPhi hierheen komt, dat wisten we al en ook was reeds bekend dat de HiPhi X en HiPhi Z als eerste deze kant op komen. Nu meldt HiPhi dat ook zijn jongste model Europees asfalt onder zijn wielen krijgt.
HiPhi X
Human Horizons strijkt met zogenoemde HiPhi Hubs neer in Europa. De eerste twee van deze showrooms komen in München en in Oslo te staan. De HiPhi X is voor de Europese markt al goedgekeurd, de ronduit bizar vormgegeven HiPhi Z moet volgens Human Horizons spoedig Europese typegoedkeuring krijgen. De orderboeken voor de HiPhi X en HiPhi Z gaan binnenkort al open en volgens de Chinezen komen de eerste exemplaren van de X en Z nog dit jaar naar Europa.
HiPhi Z
En de HiPhi Y dan? Van HiPhi’s jongste was vooralsnog alleen bekend dat hij ‘mogelijk’ naar Europa zou komen. De HiPhi Y komt, en wel volgend jaar. Wel moet de HiPhi Y al vanaf eind dit jaar te bestellen zijn.
HiPhi Y
Hier lees je meer over de HiPhi X en voor technische specificaties van de Y en Z moet je vooral deze linkjes niet negeren.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Generated by Feedzy