Abu Dhabi voert flinke minimumsnelheid in op linkerrijstroken

Langzaam rijden op de snelweg kan niet alleen hinderlijk zijn voor andere weggebruikers, het kan ook gevaarlijke situaties opleveren. In Nederland geldt desondanks geen minimumsnelheid, al kun je wel een praatje met de politie verwachten als ze je gevaarlijk langzaam vinden rijden. In Abu Dhabi wil men dat maar gewoon helemaal voor zijn en wordt wél een minimumsnelheid ingevoerd. Een behoorlijk stevige zelfs. Op de snelweg tussen Abu Dhabi en Dubai moet je op een traject van dik 60 km op de linkerrijstroken minstens 120 km/h gaan rijden. De maximumsnelheid (ongeacht de rijstrook) is 140 km/h. Dat lezen we bij Drive en het lokale nieuwsmedium The National.
Twee snelheden op links: minstens 120 km/h, maximaal 140 km/h (politie Abu Dhabi)
Dit wordt ingevoerd omdat het veiliger zou zijn. Dat stelt de lokale politie althans. Langzamer en sneller rijdende auto’s blijven zo meer van elkaar gescheiden op de snelweg. En snelle auto’s, daar is geen gebrek aan in de Verenigde Arabische Emiraten. Wie toch met een rustig gangetje op de linkerrijstroken komt en gesnapt wordt, kan een boete van zo’n €100 verwachten. Vanaf 1 mei wordt hier ook werkelijk op gehandhaafd, meldt The National.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Generated by Feedzy