Zeekr X en 001 als eerste naar Nederland

Het aantal merken van Geely dat in Europa verkrijgbaar is, groeit met het jaar. Natuurlijk zijn we bekend met merken als Volvo en Lynk & Co, maar in het almaar groeiende portfolio van Geely zitten ook grote namen als Lotus, (de helft van) Smart en Polestar. Dit jaar nog komt daar een voor de Europese markt nieuw merk bij: Zeekr.
Zeekr 001
Zeekr werpt vandaag een nieuw licht op zijn uitbreiding naar Europa en geeft aan dat Nederland en Zweden eind dit jaar de eerste landen zijn waar het zijn modellen gaat verkopen. Het Europese hoofdkwartier van Zeekr komt zelfs in Amsterdam te staan. De Zeekr 001 – een elektrische shooting brake-achtige die al een tijdje in China rondrijdt – en de kakelverse Zeekr X zijn de eerste modellen van Zeekr die deze kant op komen. De Zeekr 001 en Zeekr X staan beiden op een variant van het SEA-platform. Van de zeekr X zijn in China inmiddels al 93.000 exemplaren verkocht. De Zeekr 001 moet een elektrische actieradius van zo’n 600 WLTP-kilometers krijgen.
Zeekr X
Hier lees je meer over de Zeekr 001, die zijn leven begon als studiemodel van Lynk & Co. Over de Zeekr X lees je hier alles. In thuisland China verkoopt Zeekr overigens ook nog een lel van een elektrische MPV, maar over een Europees debuut van die elektrische balzaal houdt Zeekr de lippen nog stijf op elkaar.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Generated by Feedzy