Kimera Evo37 Martini 7: spectaculair eerbetoon

Wie minimaal een kleine vijf ton meebrengt naar Italiaanse Kimera Automobili keert met de Evo37 huiswaarts: een moderne hommage aan Lancia Rally 037, misschien wel de spraakmakendste rallyknaller uit Lancia’s rijke historie. Het achterwielaangedreven stukje Italiaans vakmanschap leverde Lancia vele overwinningen op in de spectaculaire Groep B-klasse. In de jaren 90 vierde Lancia zijn vijfde en zesde wereldtitels in de rallywereld met speciale versies van de Delta: de Martini 5 en Martini 7. Kimera Automobili viert nu het feit dat Martini Racing in totaal zeven WRC-titels op naam heeft staan met een speciale Martini 7-uitvoering van zijn Evo37.
De Kimera Evo37 Martini 7 doet met zijn witte kleur en rood-blauwe stickers direct denken aan de livery waarmee heftige Lancia’s in het verleden de rallyparcours trotseerden. De speciale editie krijgt een set verstralers op zijn snuit, staat op lichtgewicht wielen en krijgt een reeks uit koolstofvezel vervaardigde aerodynamische extraatjes aangemeten. Daar zitten niet alleen een splitter en zijskirts, maar ook een andere voorklep en stel extra luchtinlaten voor achter de achterste zijruiten tussen. De Evo37 van Kimera Automobili is gebouwd op basis van een Lancia Beta Montecarlo. Dat is natuurlijk niet zomaar, het origineel is eveneens op dat model gebaseerd.
Hier lees je meer over de tot 600 pk sterke Kimera Automobili Evo37 zoals die in 2021 werd gepresenteed.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Generated by Feedzy