Kleinste Mini op de valreep miljonair

Mini staat op het punt zijn hatchbacks én de Countryman te vervangen. De drie- en vijfdeurs hatchbacks vinden opvolging in een model dat simpelweg Cooper heet. De huidige driedeurs weet op de valreep nog een productiemijlpaal te halen. Er zijn er nu namelijk één miljoen exemplaren van gebouwd.
Mini slingerde de productie van zijn huidige driedeurs hatchback in 2013 aan in Oxford en die geboorteplek is ook de locatie waar het miljoenste exemplaar het levenslicht heeft gezien. Overigens is Oxford niet de enige plek waar Mini de driedeurs bouwt, het model werd immers ook bij VDL Nedcar in het Nederlandse Born geproduceerd.
Zoals gezegd staat de Mini Cooper al te trappelen om het stokje van de drie- en vijfdeurs hatchbacks van Mini over te nemen. Net als bij de uitgaande generatie komt de driedeurs als eerste. Versies met verbrandingsmotoren komen er ook, maar de Cooper zal als eerste met volledig elektrische aandrijflijnen op de prijslijsten verschijnen. De vijfdeurs Cooper krijgt géén elektrische variant en zal dus alleen verbrandingsmotoren krijgen. Voor een relatief compacte elektrische vijfdeurs heeft Mini vanaf 2025 de Aceman in het vat zitten. Benieuwd naar hoe de nieuwe elektrische driedeurs Mini Cooper eruit komt te zien? Klik dan hier of hier.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Generated by Feedzy