Saab 900 Cabrio (1994) – Liefhebber Gezocht

Eerder deze maand stonden we uitgebreid stil bij de Saab 900 Cabrio van Martijn Stadman. Die kostte namelijk bijna niets meer, maar voor Stadman begon daarna de rekening pas echt goed en breed te lopen. Hij heeft er in de loop der tijd met bloed, zweet en tranen een auto van gemaakt die nog wel een heel poosje verder moet kunnen. Ben je nou enthousiast geworden en wil je dat zelf ook wel proberen? Dan is wellicht deze Saab 900 Cabrio interessant.
Oké, hij is wat duurder dan de 900 Cabrio van Stadman, maar €1.790 is een relatief prikkie voor zo’n auto. Daar zijn vanzelfsprekend wel enkele redenen voor te bedenken. Om te beginnen heeft de Saab geen geldige apk meer. Die is vorig jaar juli namelijk al verlopen. Ook maakt de auto hier en daar een wat ‘vermoeide’ indruk. Een schaafje hier en daar, leren bekleding die duidelijk het nodige achter de rug heeft, dat werk. Op de foto’s lijkt het nog mee te vallen, maar het is waarschijnlijk niet echt meer een plaatje. Hij heeft dan ook 14 (!) particuliere eigenaren gehad, dat helpt niet. De laatste deed er anderhalf jaar geleden na een zomertje toeren weer afstand van.
Saab 900 Cabrio
Saabs van deze lichting zijn geen slechte auto’s. Ook deze heeft met zijn 230.000 km op de teller vast nog wel wat leven in zich, maar een spannende aanschaf zou het alsnog wel kunnen zijn. Een beetje doorsparen en je hebt een frisser exemplaar te pakken. Maar ach, misschien ben jij net als Martijn wel iemand die er graag een project van maakt, of wil je gewoon voor een habbekrats komende zomer (hopelijk) rond kunnen rijden in je eigen 900 Cabrio!

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Generated by Feedzy