Hyundai Mufasa: niet voor ons, wél nieuw

Mufasa? Is dat niet die leeuw uit de Disney-klassieker De Leeuwenkoning? Zeker. Maar Mufasa is vanaf nu ook een SUV van Hyundai. Het samenwerkingsverband Beijng Hyundai heeft de eerste foto’s vrijgegeven van de Hyundai Mufasa, een splinternieuwe SUV die de Chinese landsgrenzen via de officiële kanalen waarschijnlijk niet zal verlaten.
De Hyundai Mufasa is 4,48 meter lang en is daarmee praktisch net zo groot als de iX35 die Hyundai in China nog aanbiedt. Die iX35 is een technisch gemoderniseerde en van een compleet eigen koets voorziene versie van de iX35 die in 2015 in Europa werd vervangen door de Tucson. Het zou goed kunnen dat de Mufasa die inmiddels op leeftijd geraakte iX35 gaat vervangen.
Het uiterlijk van de Hyundai Mufasa is voor de fervente bezoeker van AutoWeek.nl waarschijnlijk geen verrassing meer. Al in februari dook AutoWeek de eerste foto’s van de Mufasa op in de database van het Chinese Ministerie van Transport en Informatie Technologie en onlangs blikte Hyundai met een studiemodel zelf vooruit op het model. De Mufasa is nog altijd niet in z’n geheel onthuld, maar wél zien we het exterieur van de definitieve auto nu vanuit alle hoeken. De SUV is overladen met strakke lijnen en scherpe hoeken, heeft opvallend uitgeklopte wielkasten en een front waarin de verlichting is ondergebracht in verticale boemerangvormige delen. De auto komt in ieder geval met een zo’n 160 pk sterke 2.0 op de Chinese markt.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Generated by Feedzy