Cupra Leon ook als mild-hybride naar Nederland

De Cupra Leon is in Nederland alleen als plug-in hybride te krijgen. De 1.4 e-Hybrid geheten aandrijflijn die Cupra in de Leon hangt is 245 pk sterk. Voor wie 95 pk minder voldoende is en wie liever geen plug-in hybride maar een mild-hybride aandrijflijn heeft, haalt Cupra ook een mild-hybride motorversie van de Leon naar Nederland. De mild-hybride Cupra Leon heeft een 150 pk en 250 Nm sterke 1.5 eTSI die ook in auto’s als de Seat Leon en Volkswagen Golf leverbaar is.
De mild-hybride Cupra Leon heeft een zeventraps DSG-automaat en sprint als vijfdeurs hatchback in 8,7 tellen naar een snelheid van 100 km/h. De Cupra Leon Sportstourer met deze aandrijflijn heeft voor dezelfde sprint 8,9 seconden de tijd nodig. De topsnelheid van de Cupra Leon met 1.5 eTSI bedraagt 214 km/h. De Sportstourer loopt met een topsnelheid van 216 km/h marginaal harder. Het gemiddeld verbruik bedraagt 5,9-6,0 l/100 km. Overigens is de Cupra Leon in landen als Duitsland beschikbaar met diverse andere aandrijflijnen. Zo bestaat de Cupra Leon er met een 204 pk sterke plug-in hybride e-Hybrid-aandrijflijn, met een niet-mild-hybride 150 pk sterke 1.5 TSI, met 190 pk, 245 pk en 300 pk sterke 2.0 TSI’s en met een 150 pk sterke 2.0 TDI.
De mild-hybride Cupra Leon komt vooralsnog alleen als Business en Business Edition Plus naar Nederland. Naast als hatchback is hij er dus ook als Sportstourer. De fiscale vanafprijzen – dus exclusief kosten rijklaarmaken – beginnen bij €40.455.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Generated by Feedzy