Bentley eert Le Mans-verleden met speciale Continental GT's

Met ‘gewoon een Bentley Continental GT’ doe je tegenwoordig haast al niet meer mee, want de speciale edities vliegen je haast om de oren. De nieuwste gelimiteerde creatie is wel wat meer dan een Continental GT of GTC met wat unieke kleurtjes. Het gaat namelijk om een eerbetoon aan de 24 uur van Le Mans en Bentleys eigen succes daarin.
Het is dit jaar 100 jaar geleden dat de eerste 24 uur van Le Mans van start ging en bovendien is het twintig jaar geleden dat Bentley zijn zesde en vooralsnog laatste overwinning pakte in de befaamde endurance-race. Dat deed het met de Speed 8, een doorontwikkeling van de ook al succesvolle Audi R8 (niet te verwarren met de straat-R8). De donkergroene Speed 8 met nummer 7 schopte het in 2003 tot 377 rondjes met coureurs Tom Kristensen, Rinaldo Capello en Guy Smith. De zusterauto, met Johnny Herbert, David Brabham en Mark Blundell werd tweede met 375 ronden achter de rug.
In het midden een deel van één van de 32 kleppen uit de Speed 8 nummer 7
Genoeg geschiedenis, hoe staat Bentley er nou bij stil? Nou, onder meer door de Continental GT en Continental GTC ‘Verdant Green’ te spuiten en te voorzien van witte racestrepen en een 7 in de grille. Ook zijn er in en om de auto op verschillende plekken 24h-logootjes te vinden. Het meest bijzondere detail tref je zonder meer in het dashboard. Daar maakt namelijk het centrale klokje plaats voor een soort mini-vitrine, waarachter een deel van een klep uit de V8 van de Speed 8 te zien is. Zo heb je dus altijd een écht stukje historie voor je neus tijdens het rijden. Nu nog de vraag hoeveel van de tot 48 stuks gelimiteerde Le Mans Collection-Continentals ook werkelijk gaan rijden en niet ergens als beleggingsobject naast andere gelimiteerde Bentleys komen te staan.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Generated by Feedzy