Kleine opfrisbeurt voor Mazda 3

De aangescherpte en zojuist in Japan gepresenteerde Mazda 3 komt op de markt in een nieuwe Ceramic Metallic geheten lakkleur. Groter nieuws vinden we in het interieur. Momenteel is de Mazda 3 leverbaar met een 8,8-inch infotainmentscherm. Dat scherm maakt plaats voor een aanzienlijk groter exemplaar met een diameter van 10,25 inch. Voortaan kun je Apple CarPlay desgewenst zonder snoer gebruiken én is er een usb type-c-aansluiting aanwezig. Daarnaast voegen de Japanners een inductielader toe aan de uitrusting van de Mazda 3.
De sensoren van de Mazda 3 nemen aan de voorzijde niet alleen voertuigen en vaste objecten, maar ook voetgangers waar. Daarnaast geeft de 3 voortaan een geluidssignaal als de auto meent dat de bestuurder is afgeleid.
Blijft deze verbeterde Mazda 3 voorbehouden aan de Japanse thuismarkt? Wij denken van niet. De modellen van Mazda lopen in Europa normaliter netjes in de pas met de Japanse versies. Aangezien  er doorgaans weinig tijd zit tussen de introductie van een vernieuwd Japans model en het Europese equivalent zal het niet lang duren voordat de Nederlandse importeur iets over de gewijzigde 3 loslaat. Zo volgde de voor de Europese markt vernieuwde Mazda 2 enkele weken na de presentatie van de gefacelifte 2 in Japan.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Generated by Feedzy