Gordon Murray T.33 Spider: 617 pk op 1.100 kilo

De naam Gordon Murray is in autoland een grote. Murray is mede-verantwoordelijk voor het ontwerp van de legendarische McLaren F1 en stond aan de wieg van een enorme reeks Formule 1 auto’s van onder meer Brabham en McLaren. In de vorm van het weinig fantasievol geheten Gordon Murray Automotive heeft Murray ook zijn eigen merk. Compacte stadsauto’s of SUV’s met drie zitrijen ga je van het bedrijf niet zien. Gordon Murray Automotive presenteerde eerder al de T.50, een circuitversie daarvan, de iets mildere T.33 en nu komt het met de T.33 Spider.
De T33 Spider is – je raadt het nooit – gebaseerd op de dichte T.33. Net als de dichte T.33 heeft de T.33 Spider een 617 pk en 451 Nm krachtige 3.9 V12 van Cosworth achter de stoelen liggen die je kunt laten huilen tot de toerenteller op 11.100 tpm staat. De aluminium twaalfcilinder legt slechts 178 kilo in de schaal en is daarmee de lichtste V12 in een straatauto. Schakelen gaat in de T.33 Spider altijd met een handbak. Het wagengewicht van de T.33 Spider ligt op 1.108 kilo en dat maakt ‘m slechts 18 kilo zwaarder dan zijn dichte broer.
Gordon Murray
De T.33 Spider heeft twee uitneembare dakpanelen die je onder de voorklep kwijt kunt. Opvallend zijn de twee elk 90 liter grote opbergvakken die onder de achterschermen zitten en die toegankelijk zijn door de betreffende schermen open te klappen.
Zie jij jezelf deze zomer wel rondgaan in een T.33 Spider? Wees er dan snel bij: er komen er namelijk slechts 100 van.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Generated by Feedzy