Op deze plekken sta je het meest in de file

Wie had gehoopt dat ‘we’ de rust op de weg van de coronaperiode enigszins zouden vasthouden, komt bedrogen uit. Volgens de ANWB was het het eerste kwartaal van dit jaar drukker dan in dat kwartaal in 2019 en voor de rest van het jaar zijn de verwachtingen ook niet bepaald rooskleurig. De eerste spitsen met ruim 1.000 km filelengte zijn al een feit. Automobilisten die liever niet aansluiten in de file, kunnen natuurlijk proberen om toch weer wat meer thuis te werken of op andere tijdstippen te gaan rijden. Hoeveel zin dat heeft, hangt ook af van het traject dat je rijdt. Het is namelijk op diverse punten extra vaak raak.
In de ochtend is de A12 van de Duitse grens richting Arnhem een ‘feest’, ter hoogte van Duiven. Hier is de filezwaarte (lengte keer duur) met maar liefst 50 procent toegenoemen ten opzichte van 2019 en daarom is dat nu de koploper als het gaat om filelocaties in de ochtendspits. Op de A2 van Maastricht naar Eindhoven is het bij Leende ’s ochtends ook vaak raak. Bij Hank sta je ’s ochtends op de A27 van Breda naar Utrecht vaak stil. In de avondspits is het de andere kant op druk. De A27 van Utrecht naar Breda bij Noordeloos staat op de eerste plaats qua filezwaarte. De A4 tussen Amsterdam en Den Haag ter hoogte van Roelofarendsveen is ‘goed’ voor de tweede plek qua avonddrukte. De nummer drie is iets verderop, bij de Ketheltunnel.

Grootste knelpunten ochtendspits
Grootste knelpunten avondspits

1. A12 Duitse grens -> Arnhem (Duiven)
1. A27 Utrecht -> Breda (Noordeloos)

2. A2   Maastricht -> Eindhoven (Leende)
2. A4  Amsterdam -> Den Haag (Roelofarendsveen)

3. A27 Breda -> Utrecht (Hank)
3. A4 Den Haag -> Rotterdam (Ketheltunnel)

4. A58  Breda -> Eindhoven (Moergestel)
4. A2 Utrecht -> ‘s-Hertogenbosch (Geldermalsen)

5. A1 Apeldoorn -> Amsterdam (Barneveld)
5. A20 Gouda -> Hoek van Holland (Terbregseplein)

6. A2 ‘s-Hertogenbosch -> Utrecht (Kerkdriel)
6. A15 Rotterdam -> Gorinchem (Sliedrecht)

7. A4  Den Haag -> Amsterdam (Zoeterwoude)
7. A1 Amsterdam -> Apeldoorn (Hoevelaken)

8. A16 Breda -> Rotterdam (Klaverpolder)
8. A27 Almere -> Utrecht (Utrecht-Noord)

9. A67 Venlo -> Eindhoven (Someren)
9. A13 Den Haag -> Rotterdam (Delft-Zuid)

10. A28 Zwolle -> Utrecht (Hoevelaken)
10. A10 Zaandam -> Amsterdam (de Nieuwe Meer)

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Generated by Feedzy