Mercedes-Benz schrapt motorversies C-klasse

Mercedes-Benz zet in Nederland een streep door een aantal motorversies van de C-klasse. De 258 pk sterke C300 verdwijnt van de Nederlandse prijslijst en ook de C300 4Matic – dus met vierwielaandrijving – is niet meer meer leverbaar. Ook op dieselvlak sneuvelt er een aandrijflijn. De 265 pk sterke 300d en 300d 4Matic zijn geschrapt en keren net als de C300 en C300 4Matic niet terug, zo bevestigt de Nederlandse importeur aan AutoWeek.
Mercedes-Benz verwijdert niet alleen zaken uit de prijslijst van de C-klasse, het voegt er ook het een en ander aan toe. Zo zijn plug-in hybrides C300 e (benzine) en C300 de (diesel) er bij zowel de C-klasse Limousine als Estate vanaf nu ook als Business Line terwijl die twee stekkerversies tot op heden vanaf uitvoering Luxury Line leverbaar waren. De Business Line-uitvoering keert ook terug naar andere motorversies van de C-klasse, waaronder de C180 en C200d.
Meer nieuws: de C-klasse Estate is er vanaf nu ook als plug-in hybride C300 e 4Matic, dus met vierwielaandrijving. De C-klasse Limousine had die vierwielaangedreven versie van de plug-in hybride aandrijflijn al. Wel ben je voor die vierwielaangedreven plug-in hybride aangewezen op de Luxury Line en AMG Line smaken.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Generated by Feedzy