Elektrische Ford Transit Courier klaar voor onthulling

Later deze week, op donderdag om precies te zijn, presenteert Ford de gloednieuwe Transit Courier. De kleinste besteller, die zijn basis deelt met de Fiesta en Puma, wordt direct gepresenteerd met een elektrische aandrijflijn. Daarover is nog niet zoveel bekend, maar het wordt interessant om te zien wat-ie kan. Waarschijnlijk krijgt de aanstaande elektrische Puma namelijk vergelijkbare hardware.
Qua uiterlijk wordt het een bijzondere. Op spionagefoto’s was al te zien dat de Transit Courier onder meer een behoorlijk bonkig neusje krijgt en daarmee wat afstand lijkt te nemen van wat we momenteel van Europese Fords kennen. Ook krijgt de Transit Courier daarmee een duidelijk andere neus dan grotere broer Transit/Tourneo Connect op Volkswagen Caddy-basis.
Ford Transit Courier
Ford’s kleinste besteller wordt weliswaar direct elektrisch gepresenteerd, reken echter ook nog op brandstofversies. Ook zit er een personenversie in het vat, die logischerwijs Ford Tourneo Courier heet. Daarvan kregen we kort geleden nog een levensteken.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Generated by Feedzy