Tesla Model Y nipt bestverkochte auto Europa in februari

Tesla wist in februari 18.153 Model Y’s te slijten, 167 procent meer dan in dezelfde maand vorig jaar, meldt Automotive News aan de hand van cijfers van Dataforce. Volgens diezelfde cijfers verleidde regerend verkoopkampioen Dacia Sandero in februari 18.068 kopers, 85 minder dan de Tesla dus. Daarmee is niet de Roemeense budget-hatchback, maar de high-tech EV de populairste auto van Europa in februari.
Hoewel het zonder meer opmerkelijk is dat een auto in dit prijssegment zó populair wordt, is het succes van de Model Y ook weer niet heel verrassend. Niet alleen gebeurde het eerder, maar Tesla introduceerde in de voorbije maanden bovendien een voordeligere achterwielaangedreven versie en heeft de prijzen wereldwijd verlaagd. Kijk niet gek op als de Tesla in maart weer uitstekend scoort, want het sluit het kwartaal af met flinke kortingen.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Generated by Feedzy