Max Verstappen: 'Niet steeds aan de sport sleutelen'

F1-baas Stefano Domenicali denkt openlijk na over het schrappen van vrije trainingen, omdat het volgens hem voor de toeschouwers toch weinig interessant is. Ook kan minder trainen mogelijk tot grotere verrassingen in een raceweekend leiden. Onder meer George Russell, Pierre Gasly en Logan Sargeant spraken hier steun voor uit. Max Verstappen niet, die vindt dat het gewoon bij het oude principe moet blijven. “Toen ik vroeger naar Formule 1 keek, vond ik het al heel mooi, die opbouw en dan uitkijken naar de race op zondag”, aldus Verstappen donderdag in Australië volgens NU.nl. “Ik ben er geen fan van om het hele format aan te passen, ze moeten uitkijken dat de sport niet te veel wordt veranderd. Ik vind het belangrijk dat daar niet steeds aan wordt geschroefd.”
Daarbij vindt Verstappen het nogal opmerkelijk dat juist George Russell er wél voorstander van is. De Mercedes-coureur is er met zijn huidige niet al te beste auto juist bij gebaat om veel te trainen en te testen met eventuele upgrades. “Russell was ook juist degene die vond dat we meer moesten testen in de winter. Dus dit is een beetje apart.”
Verstappen is het raceweekend in Australië overigens prima begonnen. In de eerste vrije training klokte hij de snelste tijd, in de grotendeels door regen bepaalde tweede vrije training zette hij de derde tijd neer.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Generated by Feedzy